MERACTIV
Dziękujemy za odwiedzenie naszej strony i wyrażenie tym samym zainteresowania ofertą soli, błota i wody z Morza Martwego. Jako producent, bezpośredni importer oraz dystrybutor produktów z Morza Martwego gwarantujemy Państwu najwyższą jakość w najniższej cenie. Oferujemy także nowości, które do tej pory były niedostępne na rynku (np. drobno zmielone błoto z Morza Martwego suszone na słońcu, czy kąpielowy mix solno-błotny skomponowany na bazie soli i błota z Morza Martwego).
Wszystkie oferowane przez nas niżej produkty są w 100% naturalne i pochodzą z jordańskiej części Morza Martwego. Każdy produkt posiada Świadectwo Pochodzenia (Certificate of Origin) poświadczone przez Amman Chamber of Industry, odpowiednik polskiego Ministerstwa Przemysłu.
Naszą ofertę kierujemy zarówno do klientów detalicznych, jak i dużych odbiorców hurtowych. W magazynach w Polsce posiadamy ponad 250 ton różnego rodzaju surowców z Morza Martwego.
Jeśli chcesz od razu przejść do sklepu - kliknij TU. Jeśli chcesz zapoznać się z opisami produktów - zobacz niżej.
SÓL KARNALITOWA Z MORZA MARTWEGO
NIEOCZYSZCZONA SÓL Z MORZA MARTWEGO
KARNALITOWA SÓL PEELINGOWA Z MORZA MARTWEGO
NATURALNE, MOKRE BŁOTO Z MORZA MARTWEGO
BŁOTO Z MORZA MARTWEGO SUSZONE NA SŁOŃCU, DROBNO MIELONE
SKONCENTROWANA WODA Z MORZA MARTWEGO
Opisy produktów:
SÓL KARNALITOWA Z MORZA MARTWEGO
WYSOKO ZMINERALIZOWANA SÓL MAGNEZOWO-POTASOWA O CHARAKTERZE TERAPEUTYCZNYM
(93 – 97% CARNALLITE KCL.MgCL2.6H2O, 3-7% NaCL)
SERIA THERAPY
Najsłynniejszym na całym świecie gatunkiem soli z Morza Martwego, znanym ze swojego dobroczynnego działania na skórę człowieka, jest prezentowana sól magnezowo-potasowa, zwana też solą karnalitową. Jest to sól o charatkerze terapeutycznym stosowana do walki z problemami skórnymi (łuszczyca, atopowe zapalenie skóry, wypryski, trądziki itp). Dominującymi składnikami tej soli są: magnez, potas i wapń. Ponadto w soli karnalitowej obecne są także w mniejszych ilościach zelazo, chrom, mangan, cynk i inne. Niezwykle oryginalne połączenie tych pierwiastków w kryształkach soli karnalitowej i ich unikalne oddziaływanie na skórę człowieka powoduje, że jest to najbardziej pożądana sól występująca w Morzu Martwym.
Zgodnie z prowadzonymi na świecie badaniami i eksperymentami istnieje wiele dowodów na to, że wysoko zmineralizowana sól magnezowo-potasowa, może skutecznie wspomagać leczenie takich chorób skory jak łuszczyca, grzybice, różnego rodzaju zapalenia skóry (m.in. atopowe zapalenie skóry) a także skutecznie walczyć z trądzikiem i wypryskami skórnymi (polecana do walki z uporczywym trądzikiem młodzieńczym). Sól z Morza Martwego stosuje się również w stanach depresyjnych i schorzeniach nerwicowych (kąpiele solankowe).
przejdź do sklepu, zapoznaj sie z cenami
NIEOCZYSZCZONA SÓL Z MORZA MARTWEGO
SÓL Z WIĘKSZOŚCIOWĄ ZAWARTOŚCIĄ CHLORKU SODU, BOGATA W ŻELAZO I MANGAN
(NaCL 98%, zawiera: Mn, Fe, Ca, Mg, K,)
SERIA RELAX

Prezentowana sól jest drugim gatunkiem soli pozyskiwanej z Morza Martwego w procesie odparowania wody morskiej. Sól uboższa jest w magnez i potas od soli karnalitowej, jednakże jest szeroko stosowana w kąpielach odprężających, a także w grotach solnych. W naszej ofercie sól tę nazywamy naturalną solą nieoczyszczoną, ponieważ pozyskując ją na 3 etapie ewaporacji (odparowania wody z Morza Martwego) nie poddajemy jej ŻADNEJ obróbce, nawet oczyszczaniu. W związku z tym w tej soli mogą znaleźć się niekiedy drobne zanieczyszczenia (piasek), za to sól jest absolutnie naturalna, dokładnie taka, jaką stworzyła natura.
Naturalna nieoczyszczona sól z Morza Martwego różni się od prezentowanej wyżej soli karnalitowej składem chemicznym. Tak jak w soli KARNALITOWEJ dominującymi składnikami są magnez, potas, wapń i sód, tak w naturalnej soli nieoczyszczonej dominującym elementem jest NaCl. Nieoczyszczona sól z Morza Martwego jest jednak bogatsza od soli karnalitowej w żelazo i mangan. Manganu, w porównaniu do soli karnalitowej, jest w soli nieoczyszczonej ponad 10 razy więcej, zaś żelaza około 5 razy więcej.
Mangan znany jest dzięki swoim odkażającym właściwościom. Wykorzystuje się go do przemywania ropiejących ran, do kąpieli stóp z grzybicą powierzchniową oraz zaleczania różnego rodzaju owrzodzeń. W aptekach dostępny jest w postaci nadmanganianu potasu.
Żelazo natomiast stosowane jest w kosmetyce w preparatach regenerujących skórę.
Każda z zaprezentowanych wyżej soli ma swoje indywidualne, unikalne działanie. Tak jak do kąpieli typowo leczniczych i do walki z problemami skórnymi należy zalecić sól karnalitową z serii THERAPY, tak dla osób nie cierpiących na poważne schorzenia skórne można z powodzeniem polecić serię RELAX skomponowaną na bazie naturalnej soli nieoczyszczonej. Seria RELAX doskonale sprawdza się w kąpielach, które traktujemy jako kąpiele odprężająco-relaksujące, szczególnie jeśli do kąpieli dodamy kilka kropli ulubionego olejku eterycznego. Bardzo korzystna cena soli z serii RELAX sprawia, że sól tę można stosować bez ograniczeń w codziennych kąpielach bez obaw o nadwyrężenie domowego budżetu. Sole z Morza Martwego serii RELAX można nabywać na wagę od 1 kg oraz w ilościach hurtowych.
przejdź do sklepu, zapoznaj się z cenami
SÓL KARNALITOWA Z MORZA MARTWEGO
PEELING (SCRUB)
WYSOKO ZMINERALIZOWANA SÓL MAGNEZOWO-POTASOWA O CHARAKTERZE TERAPEUTYCZNYM
(93 – 97% CARNALLITE KCL.MgCL2.6H2O, 3-7% NaCL)
SERIA THERAPY
Sól PEELINGOWA z Morza Martwego oferowana przez naszą firmę jest to bardzo drobno zmielona sól karnalitowa (ziarenka poniżej 0,05 mm), sól o charakterze terapeutycznym (zobacz wyżej opis soli magnezowo-potasowej, tzw. soli karnalitowej). 
Jest to najwyższej jakości sól, którą można i należy polecić do peelingów kosmetycznych szczególnie tym osobom, ktore posiadają skorę tłustą oraz mieszaną. Sól jest bardzo drobno mielona, co eliminuje nieprzyjemny efekt rysowania i kaleczenia skóry.
Do peelingów najlepiej jest używać wysokiej klasy olejków - jojoba lub arganowego. Olejki te bardzo szybko i sprawnie wchłaniają się nie powodująć zapychania porów skóry. Dla osób, u których nie występuje ten problem - można polecić oliwę z oliwek (używać tylko oliwy z pierwszego, zimnego tłoczenia).
przejdź do sklepu, zapoznaj się z cenami
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BŁOTO KOSMETYCZNE Z MORZA MARTWEGO
Miło nam jest zaoferować Państwu 2 unikalne, w pełni naturalne rodzaje błota z Morza Martwego:
1. SUSZONE BŁOTO Z MORZA MARTWEGO
Błoto suszone jest nowością na rynku europejskim, choć sposób jego produkcji jest bardzo prosty. Błoto suszone powstaje z czarnego błota kosmetycznego pozyskiwanego w tradycyjny sposób (ręcznie) z brzegu Morza Martwego. Wydobyte czarne, mokre błoto jest rozkładane na słońcu, na specjalnie do tego celu przygotowanej platformie i poddane działaniu promieni słonecznych. W depresji, w której zlokalizowane jest Morze Martwe, opady deszczu są rzadkością, w większości dni w roku świeci na tym obszarze słońce. W takich warunkach mokre błoto wysycha bardzo szybko, po czym poddane jest procesowi mielenia i sterylizacji
promieniami UV. W takiej postaci, bez żadnych dodatków (wypełniacze, polepszacze, konserwanty itp) trafia do Państwa. Bardzo interesującą rzeczą jest fakt, że wydobyte bezpośrednio z Morza Martwego błoto posiada czarny, smolisty kolor, zaś po wyeksponowaniu go na słońce zmienia swój kolor na kawowy. Suszone błoto pomimo zmiany koloru na jaśniejszą zachowuje wszystkie swoje właściwości, takie same jak mokre, czarne błoto bezpośrednio po wydobyciu z morza.
Błoto można stosować w formie maseczek i okładów na całe ciało. Jest nadzwyczaj skuteczne w walce z problemem przetłuszczającej się skóry, niezastąpione w pielęgnacji cery tłustej i mieszanej oraz nieocenione w zwalczaniu trądziku i wykwitów skórnych wywołanych łojem zatykającym pory skóry.
W formie maseczek na twarz błoto stosuje się zwykle 1 x w tygodniu na ok. 15 minut. Błoto powinno się zmyć ciepłą wodą przed jego całkowitym zaschnięciem (w czasie "podsychania"). Przed nałożeniem maseczki lub okładu błotnego na ciało na czas podany wyżej zaleca się przeprowadzenie próby skórnej (błoto z Morza Martwego ma bardzo silne działanie). Zaczerwienienie skóry i lekkie pieczenie jest naturalną reakcją skóry. Niepokojące jeswt bardzo silne zaczerwienienie i pieczenie skóry. W takim przypadku należy zrezygnować z maseczki lub okładu.
Przygotowanie maseczek i okładów z suszonego błota z Morza Martwego jest bardzo prostą czynnością. Przede wszystkim trzeba dobrać odpowiednią ilość proszku do planowanego zabiegu. W przypadku maseczek na twarz jednorazowa porcja sproszkowanego błota to kilka łyżeczek od herbaty. Do proszku, który wsypujemy do niedużego naczynka, należy dodać niewielką ilość wody (zwykle na 7 porcji suszonego błota - 1 porcja wody). Należy pamiętać, aby błota nie rozrabiać raczej zwykłą wodą z kranu. Najlepiej użyć do tego celu wodę mineralną, w ostateczności zwykła wodę przegotowaną.
UWAGA! Dla uzyskania silniejszego efektu można dodać do sproszkowanego błota, oprócz wody mineralnej, także odrobinę wody z Morza Martwego. Należy pamiętać przy tym, że błoto - bogate w różnego rodzaju sole - w połączeniu z silnie działającą wodą z Morza Martwego, będzie kosmetykiem o bardzo silnym działaniu. Sugerujemy, aby czas pierwszych nałożeń był stosunkowo krótki (2-3 minuty) po to, aby zaobserwować zachowanie sie skóry. Pieczenie i zaczerwienienie są reakcją normalną. Z błota nie należy jednak korzystać w przypadku, gdyby pojawiło się bardzo silne pieczenie, bardzo silne zaczerwienienie, szczególnie występujące wraz z opuchlizną. Są to rzadkie przypadki, ale jeśli się pojawią - należy bezwzględnie zrezygnować z dalszego stosowania błota.
2. CZARNE, MOKRE BŁOTO KOSMETYCZNE Z MORZA MARTWEGO
Czarne błoto kosmetyczne z Morza Martwego jest naturalnym szlamem morskim pozyskiwanym z dna Morza Martwego. Mało kto
wie, że dziś, tak jak za czasów Kleopatry i królowej Saby, w Jordanii błoto nadal wydobywane jest ręcznie. Jest to proces bardzo delikatny, wymagający dużej staranności i ostrożności. Niewłaściwe wydobywanie błota np. przy pomocy maszyn, może prowadzić do "zagarnięcia" przy okazji zanieczyszczeń w postaci kamieni, piasku lub zanieczyszczeń organicznych. Dbając o najwyższą jakość błota wydobywa się je do dziś, jak wspomniano, ręcznie, przeglądając i sprawdzając uważnie każdą wydobywaną porcję błota.
Błoto z Morza Martwego jest mieszanką pierwiastków i minerałów występujących w wodzie Morza Martwego, jak takze składników organicznych, występujących wzdłuż linii brzegowej. Połączenie obu tych elementów - pierwiastków i minerałów występujących w wodzie Morza Martwego oraz substancji organicznych - powoduje powstanie niepowtarzalnego środka terapeutyczno-kosmetycznego jakim jest błoto z Morza Martwego.
Błoto posiada konsystencję zbliżoną do mokrej glinki, zapachem zaś przypomina muł rzeczny lub występujący w okolicach jezior. Wielu producentów kosmetyków z Morza Martwego dla zniwelowania tego specyficznego zapachu dodaje do błota różnego rodzaju środki aromatyzujące i polepszacze. Niestety jak wiemy substancje chemiczne zawarte w kosmetykach mogą prowadzić do podrażnień i alergii skórnych, a więc w tym przypadku całkowicie zniweczyć efekt terapeutyczny, dla którego błoto właśnie wybraliśmy. Sugerujemy więc, aby biorąc pod uwagę zabiegi na bazie błota z Morza Martwego używać tylko jego pierwotnej, naturalnej formy.
Błoto z Morza Martwego stosuje się w przypadku różnego rodzaju problemów dermatologicznych (łuszczyca, atopowe zapalenie skóry, bielactwo), w chorobach reumatycznych (ciepłe i gorące okłady z błota na stawy), w problemach krążenia (błoto znacząco poprawia krążenie krwi).
Obok powyższych, typowo terapeutycznych zastosowań, błoto jest nieocenione w kosmetyce. Wiedzą o tym wszyscy, którzy je stosowali w naturalnej postaci. Przede wszystkim błoto z Morza Martwego stosuje się w problemach z trądzikiem i wypryskami skórnymi. Stosuje się je w formie maseczek i okładów błotnych. W eleganckich i drogich ośrodkach SPA błoto z Morza Martwego, w formie nałożeń na ciało, stosuje się w walce z otyłością i cellulitem...
Sugerujemy, aby czas pierwszych nałożeń był stosunkowo krótki (2-3 minuty) po to, aby zaobserwować zachowanie sie skóry. Pieczenie i zaczerwienienie są reakcją normalną. Z błota nie należy jednak korzystać w przypadku, gdyby pojawiło się bardzo silne pieczenie, bardzo silne zaczerwienienie, szczególnie występujące wraz z opuchlizną. Są to rzadkie przypadki, ale jeśli się pojawią - należy bezwzględnie zrezygnować z dalszego stosowania błota.
No tak, ale czy naprawdę trzeba korzystać z bardzo drogich ośrodków SPA, albo wydać fortunę na pobyt w klinice nad Morzem Martwym? Niekoniecznie. Aby skorzystać z dobrodziejstw okładów błotnych z Morza Martwego wystarczą warunki domowe. Jeśli potrzebujecie Państwo więcej informacji na ten temat - prosimy o kontakt z naszą firmą.
przejdź do sklepu, zapoznaj się z cenami
SKONCENTROWANA WODA Z MORZA MARTWEGO
Skoncentrowana Woda z Morza Martwego to produkt absolutnie unikalny. Jest to fragment prawdziwego Morza Martwego
w naszych rękach...
O niezwykłych właściwościach wody i soli z Morza Martwego słyszał praktycznie każdy na całym świecie. Liczne badania naukowe oraz przeprowadzane eksperymenty potwierdzają, że woda Morza Martwego ma dobroczynny wpływ na skórę człowieka. Powiedzieć "dobroczynny" wpływ to czasem za mało... Niektórzy twierdzą, że jest to wpływ cudowny, ponieważ woda, dziękim zawartym w niej mikro i makroelementom, potrafi w 4-6 tygodni znacząco wspomóc wyleczenie problemów skórnych, z którymi standardowe leki nie mogą poradzić sobie przez całe lata. Najczęstszymi dolegliwościami, z którymi nad Morze Martwe udają się kuracjusze to łuszczyca, atopowe zapalenie skóry, grzybice, reumatyzm. Warto tutaj jednak podkreślić, że na uwagę zasługują nie tylko medyczne zastosowania wody z Morza Martwego, ale także kosmetyczne. Dla pielęgnacji cery tłustej i mieszanej z problemami jest wręcz niezastąpiona. Podobnie, jeśli problem trądziku i wykwitów dotyczy takż einnych części ciała, np. pleców.
Dzięki właściwościom odkażającym oraz zwężającym pory skóry - woda z Morza Martwego skutecznie ogranicza wydzielanie się łoju przyczyniającego się do powstawania trądziku młodzieńczego i wykwitów skórnych. Wydzielający się łój zatyka pory skóry na tyle skutecznie, że często dochodzi do powstania tą drogą popularnych "pryszczy". Woda z Morza Martwego przesusza przetłuszczającą się skorę i w okresie 3-4 tygodni problem trądziku zostaje wyeliminowany lub skutecznie ograniczony.
Do pielęgnacji skóry twarzy wodę z Morza Martwego stosuje się zwykle w rozcieńczeniu 50/50 z wodą mineralną, choć każdy powinien wypracować własne, indywidualne stężenie roztworu, najlepsze ze względu na indywidualny charakter posiadanej skóry. UWAGA! Przecierając skórę twarzy wodą z Morza Martwego, szczególnie czoło i okolice, należy bardzo uważać, aby woda nie dostała się do oczu. Wywoła bardzo silne pieczenie! W takich przypadkach należy niezwłocznie przemyć oczy dużą ilością zwykłej wody, najlepiej przegotowanej lub mineralnej.
Wodę z Morza Martwego można stosować do kąpieli. Jeśli celem są kąpiele o charakterze terapeutyczno-kosmetycznym (np. pozbycie się trądziku na plecach) należy zadbać, aby kąpiel posiadała odpowiednie stężenie solanki (min. 1%). Przyjmuje się, że na każde 10 litrów wody powinno się dodać ok. 50ml skoncentrowanej Wody z Morza Martwego.
Woda z Morza Martwego jest także niezastąpiona w pielęgnacji stóp, szczególnie z tendencją do pocenia się. Kąpiele stóp przygotowuje się w roztworze silniejszym (200-250 ml na 5 litrową miseczkę). Kąpiele należy zażywać nawet codziennie przez 3-4 tygodnie. Nie trzeba przy tym wymieniać solanki w misce po każdym zabiegu. Należy jednak zadbać, aby solankę taką wymieniać nie rzadzej niż 4-5 dni.
Skoncentrowaną wodę z Morza Martwego stosuje się wspomagająco do uśmierzania bólów kręgosłupa. Najczęściej naciera się problematyczne odcinki 2 x dziennie - rano i wieczorem -wmasowując skoncentrowaną wodę w skórę. Wielu naszych Klientów uważa, że jest to jedna ze skuteczniejszych metod walki z bólami kręgosłupa.
Skoncentrowana woda z Morza Martwego doskonale sprawdza się w przypadkach stłuczeń, opuchlizny wywołanej zwichnięciami i w urazach sportowych. Solankę stosuje się wtedy w formie kompresów solnych. Zimny kompres (najlepiej schłodzony w lodówce) nakłada się na opuchnięte miejsce kilka razy dziennie na ok. 15-20 minut.
przejdź do sklepu, zapoznaj się z cenami
ORYGINALNE JORDAŃSKIE
SOLE Z MORZA MARTWEGO
DOSTĘPNE OD RĘKI
NASZA SPECJALNA REKOMENDACJA:
WYSOKO ZMINERALIZOWANA SÓL KARNALITOWA Z MORZA MARTWEGO O CHARAKTERZE TERAPEUTYCZNYM
SÓL KARNALITOWA O CHARAKTERZE TERAPEUTYCZNYM to najwyższej jakości, najbardziej znana na świecie sól magnezowo-potasowa występująca w Morzu Martwym. Sól jest idealna do produkcji wysokiej jakości kosmetyków o charakterze terapeutycznym, niezastąpiona w terapiach skóry, w tym w terapii trądziku, łuszczycy, egzemy, itp). Polecana do gabinetów odnowy, ośrodków rehabilitacyjnych, centrów SPA..
CZYTAJ WIĘCEJ O SOLACH...
NASZE SOLE posiadają udokumentowane pochodzenie (certyfikaty pochodzenia - Jordania, dokumenty importowe), rejestrację w Polsce (nr RK/176810/2007 oraz RK/250780), badania składu chemicznego wykonane na Akademii Medycznej w Warszawie, Wydz. Farmacji
SOLE DOSTĘPNE SĄ W MAGAZYNACH NA TERENIE POLSKI W ILOŚCIACH KONTENEROWYCH. ZAMÓWIENIA NA TERENIE POLSKI I EUROPY REALIZUJEMY OD RĘKI.
Dead Sea Jordan Trade International
Sól z Morza Martwego, błoto z Morza Martwego – hurt i detal
MERACTIV
Nie czekaj - zadzwoń natychmiast i poznaj szczegóły oferty!
kom. 666-11-00-11(pon-pt 10:00-17:00) biuro@deadsea.pl
Aleja Stanów Zjednoczonych 53. Wszelkie prawa zastrzeżone.
.jpg)